2010. november 20., szombat

Babakelengye gyakorlaiasan és röviden

Pelus és popsitörlő nálunk max. havi 15.000-ből ki szokott jönni, de inkább több legyen otthon, mint kevesebb és inkább sűrűbben tedd tisztába, mint ritkábban, nem mindig jobb a drágább.
Maximálisan tisztelem, aki mosható pelust használ, nekem erre sem időm, sem pénzem plusszba.
Mi olyan 0.5-2 óránként tuti cserélünk pelust, mert vagy bekakil vagy teli pisili a pelusát és az olyankor jó nehéz illetve átáztathatja a ruháit.
Ezen kívül én sem örülnék, ha pl. a 3 vagy 4 óránkénti "menetrend" szerint tennének tisztába és addig bekakilva vagy bepisilve kellene lennem...
Első hónapokban még hintőpor kell (minden hajlatára, mert még nem tud úgy mozogni, hogy szellőzzenek), popsikrém, fülpucoló + arcpamacs (szülési gátseb tisztán tartására és a mell fertőtlenítésére minden szoptatás előtt), illetve nem tudom, hogy születés előtt miket szereztek be és miket nem:rengeteg méretű babaruha kell és az anyaga, szabása sem mindegy, sok mosópor fog fogyni (60 fokon elég mosnod a ruháit, pár hónap után én már együtt mostam a mi ruháinkkal a kicsijét is), textilpelus minimum 10 db (ha csak büfizteted vele, ha másra is használod, akkor még több kell), babakocsi (mindenképpen olyan, ahol veled szemben van a baba és láthatod őt, hogy mindíg tudd, minden rendben van-e és hogy Ő is láthassa Anyát-ez nagyon fontos, de inkább hordozókendőt használj akár újszülött kortól is), mózeskosár (a kórházból hazavinni és a babakocsiba az elején), fürdőkád+állvány, gumilepedő (bukizások kivédésre), kókuszmatrac (ez a legjobb a kicsinek), kiságy (bár inkább veled aludjon a földön, persze hőszigetelt részen ), lepedők, takarók, digitális lázmérő (a lehető legjobb és víz, illetve strapabíró), hajkefe, kerekített végű kisolló+finom körömreszelő, hálózsákok (bár Árpi kisvakond volt mindíg és folyton kimászott belőle), sapkák, kesztyűk, bórsav oldat (mellbimbó fertőtlenítésére szopik előtt főleg nyáron és főleg az első hónapokban), babaolaj, baba testápoló, babasampon, neked naponta elevit vitamin (terhesség alatt ne, mert hatalmas babád lesz tőle)+calcium sandoz,neki k+d vitamin , egyiket naponta, másikat havonta.
Babaruhát csak használtat, mert hetek alatt mindent kinő és csak pamutot, ami kicsit mindíg legyen nagy rá, nehogy szorítsa, lába között patenttel (peluscsere).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése